Verkatehdas

Koska:
26.4.2020 @ 15:00
2020-04-26T15:00:00+03:00
2020-04-26T15:15:00+03:00
Missä:
Vanaja-Sali / Hämeenlinna (*** Peruttu koronavirusepidemian vuoksi ***)
Paasikiventie 2
13200 Hämeenlinna

Jori Otsa & Mah'Orkka

Päivitys 13.03.2020 Jori Otsa & Mah’Orkan Facebook -sivuilta:

 

Liput: 37-40 €  /  Ticketmaster tai Verkatehtaan lipunmyynti

Jori Otsa & Mah’Orkka esittää:
MUISTOISSAMME GEORG OTS

Sankaribarytonin syntymästä on kulunut tänä vuonna 100-vuotta Ots lauloi itsensä lukuisien levytystensä kautta suomalaisten sydämiin. Kuuntelijoiden mieltymyksissä hän lunasti laulutaidoillaan ja tulkinnoillaan paikan Olavi Virran rinnalla. Saarenmaan valssi, Muuttuvat laulut, Rakastan elämää, Unohtumaton ilta…muistattehan.
Tämän soivan menneisyytemme kohtaat Jori Otsan ja Mah’Orkka-yhtyeen Otsin lauluja kunnioittavissa konserteissa. Jorin harmonikan, primabalalaikan ja kontrabassobalalaikan säestämät Ots-tulkinnat tuovat rakastetun taiteilijan muiston todella lähelle.

Konsertin käsikirjoitus Heikki Kahila, juontaja Tarja Närhi

Su 26.4.2020 klo 15.00
Kesto 2h 30min, sis. väliajan
Verkatehdas, Vanaja-sali
Paasikiventie 2, Hämeenlinna

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Jori Otsa & Mah’Orkka soittaa ja tulkitsee legendaarisen virolaisen laulajan Georg Otsin levylaulujen upeimpia ja kauneimpia ikivihreitä venäläisin perinnesoittimin.

Orkesteri on perustettu marraskuussa 2018 ajatuksena, että nämä unohtumattomat laulut on tuotava pois pölyttyneistä levyhyllyistä elävinä lauluina sinne minne ne todellisuudessa kuuluvat ja missä kansa on, eli kansankuppiloihin, pubeihin, juottoloihin, pieniin tiloihin – missä ikinä ihmisiä on.

Kuppilakeikkojen ohella Jori Otsa & Mah’Orkka aloittaa myös vuonna 2020 koko maan kattavan konsertti­kiertueen, joka sisältää konserttisaleja, työväentaloja, festivaaleja jne.

Orkesterin soittajat ovat tuttuja monista slaavilaisen-, venäläisen- ja romanimusiikin orkestereista kuten: Helsingin Balalaikka Orkesteri, Shaika Balalaika, Valkolaiset ym.

Solisti Jori Otsa taasen on laulanut 35 vuotta monissa kevyen musiikin orkestereissa rokista bluesiin, marginaali-iskelmästä avantgarde ambienttiin.

Tämä persoonallinen ja nukkavieru orkesteri ainutlaatuisen upealla ja intensiivisellä solistillaan vie kuulijansa koskettavalle aikamatkalle menneeseen, josta ei kaihoa ja lohtua puutu.

Jori Otsa & Mah’Orkka

Jori Otsa– laulu

Rolf Storsjö – harmonikka

Kari Hartikka – primabalalaikka

Turkka Wahlbäck – kontrabassobalalaikka