Biografia

Jori Otsa & Mah’Orkka – yhtye tulkitsee legendaarisen virolaisen laulajan Georg Otsin levylaulujen upeimpia ja kauneimpia ikivihreitä, sekä muita unohtumattomia slaavilaisia sävelmiä ja oman kynän tuotoksia vanhoin perinnesoittimin.

Orkesteri on perustettu marraskuussa 2018 ajatuksena, että nämä unohtumattomat laulut on tuotava pois pölyttyneistä levyhyllyistä elävinä lauluina sinne minne ne todellisuudessa kuuluvat ja missä kansa on, eli kansankuppiloihin, pubeihin, pieniin tiloihin – missä ikinä ihmisiä on.

Kuppilakeikkojen ohella Jori Otsa & Mah’Orkka keikkailee myös mm. eri avustusjärjestöjen tilaisuuksissa sekä aloitti  valtakunnallisen konsertti­kiertueen keväällä 2020, joka ehti sisältää konserttisaleja, työväentaloja ja klubeja, kunnes koronaepidemia keskeytti kaiken. Orkesteri jatkaa keskeytynyttä kiertuetta, festivaaleja ja muita keikkoja, heti kun tilanne normalisoituu.

Orkesteri on julkaissut Georg Otsin tunnetuksi tekemistä lauluista kolmen albumin trilogiasarjan Georg tule takaisin (tammikuussa 2020), Harbor Georg (marraskuussa 2020) ja St. Georg (maaliskuussa 2022). Albumeita on kiitelty niin musiikkitoimittajien, kriitikoiden kuin yleisönkin taholta yli genrerajojen.

Orkesterin soittajat ovat tuttuja monista slaavi- ja romanimusiikin orkestereista kuten: Helsingin Balalaikka Orkesteri, Shaika Balalaika, Valkolaiset ym.

Solisti Jori Otsa on laulanut, levyttänyt ja keikkaillut  35 vuotta monissa kevyen musiikin orkestereissa rokista bluesiin, marginaali-iskelmästä avantgarde ambienttiin, niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Kun murhe valtaa mielen tai onni hipaisee, saa tämä persoonallinen orkesteri vanhojen perinnesoittimin ja upean intensiivisen laulun kera kuulijansa koskettavalle aikamatkalle menneeseen, josta ei kaihoa ja lohtua puutu.

Jori Otsa & Mah’Orkka

Jori Otsa – laulu

Rolf Storsjö – harmonikka

Kari Hartikka – primabalalaikka

Turkka Wahlbäck – kontrabassobalalaikka