Juttutupa (**ensimmäiset 90 henk. otetaan sisään salin puolelle**)

Koska:
23.7.2020 @ 20:00 – 23:00
2020-07-23T20:00:00+03:00
2020-07-23T23:00:00+03:00
Missä:
Helsinki
Säästöpankinranta 6
00530 Helsinki
Hinta:
Maksuton

Jori Otsa & Mah'Orkka

”Jori Otsa & Mah’ Orkka viimeinkin odotetulla julkisella keikalla! Ja paikkana mikäpä muu, kuin legendaarinen Juttutupa. Paikkoja tosin on rajoitetusti. Ensimmäiset 90 henk. otetaan sisään salin puolelle, mutta keskihuoneesta ja terassin puolelta on mahdollisuus kuulla keikkaa tietyin kuuluvuus ja näkörajoittein. Sisäänpääsy on ilmainen.
Tervetuloa kuuntelemaan unohtumattomimpia Georg Otsin levylauluja heinäkuisessa illassa Tokoinrannan kupeeseen.”

Jori Otsa & Mah’Orkka tulkitsee legendaarisen virolaisen laulajan Georg Otsin levylaulujen upeimpia ja kauneimpia ikivihreitä venäläisin perinnesoittimin.

Orkesteri on perustettu marraskuussa 2018 ajatuksena, että nämä unohtumattomat laulut on tuotava pois pölyttyneistä levyhyllyistä elävinä lauluina sinne minne ne todellisuudessa kuuluvat ja missä kansa on, eli kansankuppiloihin, pubeihin, pieniin tiloihin – missä ikinä ihmisiä on.

Kuppilakeikkojen ohella Jori Otsa & Mah’Orkka aloittaa myös vuonna 2020 koko maan kattavan konsertti­kiertueen, joka sisältää konserttisaleja, työväentaloja, festivaaleja jne.

Orkesterin soittajat ovat tuttuja monista slaavilaisen-, venäläisen- ja romanimusiikin orkestereista kuten: Helsingin Balalaikka Orkesteri, Shaika Balalaika, Valkolaiset ym.

Solisti Jori Otsa taasen on laulanut 35 vuotta monissa kevyen musiikin orkestereissa rokista bluesiin, marginaali-iskelmästä avantgarde ambienttiin.

Kun murhe valtaa mielen tai onni hipaisee, saa tämä persoonallinen orkesteri balalaikkojen, harmonikan ja upean intensiivisen laulun kera kuulijansa koskettavalle aikamatkalle menneeseen, josta ei kaihoa ja lohtua puutu.

Jori Otsa & Mah’Orkka

Jori Otsa– laulu

Rolf Storsjö – harmonikka

Kari Hartikka – primabalalaikka

Turkka Wahlbäck – kontrabassobalalaikka